Žene mršave od kafe, muškarci slabije

Prema novom istraživanju objavljenom u časopisu “The Journal of Nutrition” , otkriveno je da žene koje piju dve ili čak tri šoljice kafe na dan imaju manji nivo masti u telu i trbuhu u odnosu na one koje piju manje od te “doze” .

Istraživači su analizirali podatke iz Nacionalne ankete o zdravlju i ishrani, koju je regulisao Centar za kontrolu bolesti (CDC) u SAD-u, i pregledali povezanost između šoljica kafe koje dame piju dnevno, kao i ukupnog procenta telesne masnoće i stomaka (gojaznost).

Istraživači su otkrili da su žene od 20 do 44 godine koje su pile dve ili tri šoljice kafe na dan imale najniži stepen gojaznosti, 3,4% niži od ljudi koji nisu konzumirali kafu. Među ženama u dobi od 45 do 69 godina, one koje su popile četiri ili više šoljica imale su procenat adipoznosti niži za 4,1%.

Kod muškaraca ta veza bila je manje značajna, mada su muškarci u dobi od 20 do 44 godine koji su pili dve ili tri šoljice dnevno imali 1,3% manje ukupne masti i 1,8% manje masti u trupu od onih koji nisu konzumirali kafu.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close