Kafe čudovišta “haraju” svetom

Super talentovani umetnik Stefan Kuhnigk voli zaista dobru kafu. I voli crtane filmove. Fleka od kafe, spontana inspiracija i njegove umetničke veštine naterali su ga da spoji dve ljubavi i da stvori svoja čudovišta od kafe.

Nakon što je jednom nehotice prosuo kafu na papir, Kuhnigk je ostavio da se osuši i potom olovkom nacrtao svoje prvo čudovište od kafe. Vrlo brzo nakon toga namerno je prosuo kafu i stvorio svoje drugo čudovište, a zatim i svoje treće, četvrto i tako dalje.


Danas je planeta naseljena sa preko 500 čudovišta od kafe, a Kuhnigkove kreacije su bile na zaista trijumfalnom putu oko sveta: sa hiljadama sledbenika na kanalima društvenih mreža, izložbama i uspešnom kamk-starter kampanjom za objavljivanje knjige kafe stola „Knjiga Coffeemonsters“.

Neka čudovišta od kafe podsećaju gledaoca na životinje – slona, ježa ili miša. Drugi poprimaju izgled vanzemaljaca, poput mitskih bića – ili čak prilično ljudskih.

Svako čudovište je jedinstveno, a Stefan Kuhnigk čak daje svakoj svojoj šaljivoj kreaciji malu priču da ih izvede na put.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close