FILTER KAFA: Da ili ne?

Filter kafa je način pripreme koji je kod nas, čini se, najmanje zastupljen.

Filtrirana kafa može da se napravi u aparatima koji u sebi imaju ugrađen stalni ili izmenjivi filter, ili ručnim prelivanjem vruće preko mlevene kafe koja se nalazi u papirnim, metalnim ili filterima od tkanine. Voda se postepeno naliva na kafu u filteru, obično postavljenu u levak, dok se ispod levka stavi bokal za kafu u koji se sliva filtrirana kafa.

Filter kafa

Za ovu vrstu pripreme kafa se obično melje nešto krupnije nego za espresso.

Filter kafa je način kuvanja kafe koji je uobičajen na zapadu, posebno u Severnoj Americi, a u proteklih nekoliko godina potpuni hit je u Skandinaviji.

Kod nas vlada mišljenje da je ovakva kafa previše razblažena i da ima strukturu čaja, što je posledica toga da se u toku ovakvog načina pripreme oslobađa najmanje arome iz kafe.

KAFICA će vam uskoro u video izdanju opisati najbolje načine za pripremanje filter kafe.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close