Đani Koko “kreira” u Milanu

Kažu da Napolitanac, kada je srećan, umesto da plati jednu kafu… on plati dve, jednu za sebe a drugu za sledeću mušteriju. Da li će tako biti od 1.juna u kafeu Napoli u Milanu (ita. Caffè Napoli), kada njihova ponuda u meniju bude obogaćena nekim novinama? Koje su to novine, istražili smo za Vas…

Caffè Napoli, lanac autentičnih italijanskih kafeterija, koja ima čak 15 lokala u Milanu, od 1.juna ove godine će svoj meni obogatiti većim brojem specijalnih kafa po receptu čuvenog Đanija Koka. Pored klasičnog espresa, kafe sa lešnicima i drugih kremastih kafa, u njihovoj ponudi naći će se i kreacije Đanija Koka. Čuveni Italijan je sada angažovan na obuci osoblja, kako bi svi recepti bili ispoštovani do maksimuma.

Đani Koko je čuveni Italijanski barista, glavni trener i suvlasnik u italijanskoj kafe akademiji „AICAF – Accademia Italiana Maestri del Caffè“. Njegovi recepti, inovativnost i način spremanja kafe jedinstveni su u svetu. To pokazuju brojni seminari i sajmovi kafe koji se održavaju u Italiji a i širom sveta, gde Đani pokazuje svoje novotarije uživo, pred publikom a takođe i putem „live streaming“-a na svom Instagram profilu. Ovakvi događaji veoma su zapaženi i apsolutno svi „zagriženi“ baristi ih prate, čekajući neku novu Đanijevu novotariju. 

Jedna od njegovih inovacija predstavljena je na Sajmu kafe u Trstu (Triestespresso Expo), koji je održan u oktobru 2018. Naravno, KAFICA je prisustvovala ovom događaju i izveštavala Vas o novotarijama sa sajma. Tom prilikom videli smo, a i probali, kako Đani pravi „cappuccino molecolare“, a taj ugođaj imalo je priliku da oseti i dosta posetilaca sajma i Đanijevih fanova. 

Nadamo se da će se i ovaj recept naći na meniju kafea Napoli i da ćemo ga tokom leta probati u jednoj od njihovih kafeterija. U narednom periodu… očekuje vas ITALIJANSKA KAFE PATROLA.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close